Home > Recepten

Champignonsaus 1 uit de magnetron

voor 300 cc:



1/2 grofgehakt ui

1 laurierblad

6 peperkorrels

peterselie of bouquet garni

300 ml melk

25 g margarine

25 g meel

zout

peper

100 g champignons in plakjes

1 theelepel paprikapoeder

cayennepeper
  • Omschrijving recept: Sausjes; Paddestoelgerechten; Magnetron
  • Bron: 5 minuten

Bereiding

Doe melk, ui, laurier en kruiden in een kan en zet 1½ minuut op 700 watt, laat 5 minuten staan en zeef. (NB DE MELK KAN OOK ZONDER DE KRUIDEN WORDEN GEBRUIKT, SLA DIT DAN OVER.



Doe de margarine in een middelhoge schaal en zet 30 seconden op 700 watt, roer de champignons erdoor met paprika en cayenne. Dek af en zet 3 minuten op 700 watt. Roer 1 maal.

Roer het meel erdoor en zet 30 seconden aan.

Giet de melk erbij, roer goed, dek af en zet 2½ minuut aan, roer elke minuut.