Home > Recepten

Creole-saus

4 rode SPaanse pepers

2 rode paprika's

2 uien

6 tenen knoflook

1 kg tomaten

3 lepels olijfolie

1 laurierblaadje

2 lepels kruidenazijn

1 dl water

3 lepels bruine suiker

2 theelepels piment

2 theelepels tabasco

2 theelepels worcestersaus
  • Omschrijving recept: Sausjes; Creools

Bereiding

Creole-saus: Snij 4 rode Spaanse pepers en 2 rode paprika's in kleine stukjes. Snipper 2 uien en 6 teentjes knoflook. Snij 1 kg rijpe tomaten in vieren.

Verhit 3 lepels (olijf)olie en fruit en uien glazig. Voeg pepers en paprika toe. Even fruiten, dan knoflook erbij. Voeg de tomaten en 1 verkruimeld laurierblad toe. Schep om.

Schenk er 2 lepels (kruiden)azijn en 1 dl water bij, breng aan de kook, laat dan 30 minuten afgedekt smoren.

Wrijf door een zeef, breng aan de kook tot de gewenste dikte is verkregen.

Voeg 3 lepels bruine basterdsuiker toe, 2 theel. piment, 2 theel. tabasco en 2 theel. Worcestershiresaus. Nog even in laten koken.

Notities

Voor The Real Creole Burger (zie Hamburgers).

Kan enkele dagen in de koelkast en enkele weken in de diepvries worden bewaard.