Creole-saus |
|
4 rode SPaanse pepers 2 rode paprika's 2 uien 6 tenen knoflook 1 kg tomaten 3 lepels olijfolie 1 laurierblaadje 2 lepels kruidenazijn 1 dl water 3 lepels bruine suiker 2 theelepels piment 2 theelepels tabasco 2 theelepels worcestersaus |
|
BereidingCreole-saus: Snij 4 rode Spaanse pepers en 2 rode paprika's in kleine stukjes. Snipper 2 uien en 6 teentjes knoflook. Snij 1 kg rijpe tomaten in vieren.Verhit 3 lepels (olijf)olie en fruit en uien glazig. Voeg pepers en paprika toe. Even fruiten, dan knoflook erbij. Voeg de tomaten en 1 verkruimeld laurierblad toe. Schep om. Schenk er 2 lepels (kruiden)azijn en 1 dl water bij, breng aan de kook, laat dan 30 minuten afgedekt smoren. Wrijf door een zeef, breng aan de kook tot de gewenste dikte is verkregen. Voeg 3 lepels bruine basterdsuiker toe, 2 theel. piment, 2 theel. tabasco en 2 theel. Worcestershiresaus. Nog even in laten koken. NotitiesVoor The Real Creole Burger (zie Hamburgers).Kan enkele dagen in de koelkast en enkele weken in de diepvries worden bewaard. |
Home > Recepten