Home > Recepten

Dillesaus 2

35 g boter

1/2 kleingesneden ui

35 g bloem

4 dl bouillon

2 lepels gehakte dille

1 lepel citroensap

zout

peper

2 dl zure room
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: et groot internationaal kookboek

Bereiding

Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.

Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot een gebonden saus is ontstaan.

Roer 1 eetlepel fijngehakte dille door de saus.

Draai de hittebron laag en laat de saus circa 10 minuten zachtjes koken. Maak de saus op smaak met het citroensap en wat zout en peper.

Haal de pan van de hittebron af. Roer de zure room en de rest van de dille door de saus.

Hierbij staat niet omschreven wat gebeuren moet met de ui ik vermoed dat je voor het maken van de roux de ui glazig moet bakken/sudderen.