Home > Recepten

Enchilada Sauce 1 (Texas Chili Gravy)

5 rode pepers zonder pit

10 anchopepers zonder pit

1 l water

1 lepel reuzel

2 lepels bloem

500 ml runderbouillon

1/2 theelepel djinten

1 theelepel oregano

4 tenen knoflook ongepeld

1 lepel tomatenpuree

zout

1/2 theelepel witte wijnazijn

15 gedroogde chilipepers
  • Omschrijving recept: Sausjes; Amerikaans (Tex-Mex)
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Verwarm een zware gietijzeren koekenpan tot die middelheet is. Rooster de pepers met een paar tegelijk lichtjes aan weerskanten. Laat afkoelen en scheur in stukken van 5 cm.

Leg de chilipepers in water en week 1/2 uur. Laat uitlekken.

Mix pepers en bouillon in gedeelten tot een puree en passeer door de roerzeef.

Verhit de reuzel in de koekenpan, voeg bloem toe en roer eenkele minuten zachtjes tot een lichtbruine roux.

Roer de peperpuree erdoor en sudder enkele minuten, doe er eventueel wat water bij. De saus moet dik en lobbig zijn.

Voeg djinten, oregano en knoflook toe.

Meng de tomatenpuree met evenveel water en doe bij de saus.

Kruiden met zout en azijn.

Laat 30-45 minuten pruttelen of tot de knoflook zacht is.

Vis de knoflook eruit, knijp de teentjes leeg en roer de pulp door de lobbige saus.