Home > Recepten

Marinade met knoflook, citroen en oregano, Griekse

2 tenen knoflook

1 citroen rasp en sap ervan

2 lepels oregano

1 theelepel heldere honing

4 lepels olijfolie

zout

zwarte peper
  • Omschrijving recept: Marinades; Grieks
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Marinades van Ainsley: gebruik niet teveel olie, omdat anders het eten in brand vliegt en de beruchte zwarte tint krijgt. Alle marinades zijn voor 900 g vlees. Maak eventueel voor het marineren ondiepe sneetjes in vlees of vis. Giet de marinade in een ondiepe, niet metalen schaal waar het eten in 1 laag in kan.

Rood vlees, gevogelte en wild moeten 2 uur op kamertemp of 24-48 uur in de koelkast marineren.

Vis, zeevruchten en groenten moeten 30 minuten op een koele plek of max.2 uur in de koelkast marineren.

Laat het eten voor bereiden op kamertemp komen.

schraap voor het barbecue-en overtollige marinade van het eten om in brand vliegen te voorkomen.

Griekse marinade met knoflook, citroen en oregano voor lamsvlees, kip en vis met een uitgesproken smaak (zoals zwaardvis), Kan ook met groenten of pennen met blokjes haloumi en zwarte olijven. Eventueel kan de oregano door tijm worden vervangen. (Ainsley Harriott)