Home made ketchup |
|
3 kg tomaten 200 g sjalotten 100 g rode paprika 1,5 theelepel selderijzaad 1 theelepel piment 1 theelepel mosterdzaad 1 kaneelstokje 250 g suiker 1 lepel zout 3,5 dl azijn 5 lepels basilicum |
|
BereidingVermeng in een roestvrijstalen pan 3 kg rijpe, ontvelde en grofgehakte tomaten met 200 gr gesnipperde sjalotten en 100 gr fijngesneden rode paprika. Breng dit al roerend aan de kook en laat het op laag vuur in ± 30 minuten zacht worden. Pureer de groenten en laat deze ± 1 uur op matig vuur indikken. Roer regelmatig.Bind 1 1/2 theelepel selderijzaad, 1 theelepel pimentbessen, 1 theelepel mosterdzaad en 1 stukje pijpkaneel in een stukje kaasdoek tot een buideltje samen. Voeg dit met 250 gr suiker en 1 eetlepel zout bij het tomatenmengsel en laat het nog 30 minuten sudderen. Laat het met 3 1/2 dl azijn en 5 eetlepels fijngehakte basilicum nog 10 minuten sudderen. Verwijder het kruidenbuideltje en breng de ketchup zonodig op smaak. Schenk de hete ketchup in warme gesteriliseerde glazen potten tot 3 cm onder de rand. Sluit de potten snel en goed af. NotitiesBij hamburgers van de barbecue smaakt zelfgemaakte tomatenketchup toch het allerlekkerst. Goed afgesloten kun u de ketchup ± 1 jaar bewaren. |
Home > Recepten