Home > Recepten

Inktvissaus

30 kleine inktvisjes schoongemaakt

2 kleine uien

4 vleestomaten

1 kleine paprika

1 flinke scheut witte wijn

peterselie

oregano

basilicum

laurier

olijfolie
  • Omschrijving recept: Sausjes; Inktvisgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Snijd de inktvisjes in kleine stukjes, pel en snipper de ui, snij de tomaten in blokjes (eventueel ontvellen en pitjes verwijderen) snij de paprika in kleine stukjes.

Fruit de uien en paprika enkele minuten in de olijfolie in een braadpan, voeg de tomaten, inktvis, oregano, basilicum, laurierblad en witte wijn toe.

Laat dit ongeveer een half uur sudderen. Nier korter, want dan is de inktvis taai.

Fijngehakte peterselie erdoor roeren.

Op smaak brengen met versgemalen peper en zout.

Lekker met pasta.

Notities

Voor bij pasta