Home > Recepten

Gehaktsaus, Italiaanse

2 uien

2 teentjes knoflook

1 winterwortel

4 eetlepels olijfolie

500 g half-om-halfgehakt

2 blikken gepelde tomaten

1 laurierblaadje

1 theelepel tijm

1 theelepel rozemarijn

zout

peper

125 ml slagroom

2 eetlepels pesto

100 g geraspte oude kaas



Variatie:

Schep wat kleine blokjes salami door de saus.
  • Omschrijving recept: Sausjes; Vleesgerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Pel en snipper uien en knoflook. Maak de wortel schoon en snijd deze in kleine blokjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend rul. Bak ui, knoflook en wortel ca. 4 minuten mee. Roer de gepelde tomaten en kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus ca. 20 minuten zachtjes sudderen.

Roer de slagroom en de pesto door de saus en warm nog even door.

Serveer met pasta naar keuze en strooi aan tafel de geraspte kaas erover.

Notities

Voor bij pasta.