Maidanosalata (peterseliedip uit Syros) |
|
2 dikke sneden oud witbrood zonder korst 1 ui in 4 stukken 2 tenen knoflook mespunt gedroogde spaanse peper of chilipoeder 2 grote bossen platbladige meterselie zonder steel 2 a 3 lepels citroensap 6 lepels olijfolie 1 lepel balsamico-azijn of rode wijnazijn zout peper zwarte olijven |
|
BereidingWeek het brood enkele minuten in koud water en knijp heel goed uit. Doe de helft in de keukenmachine met ui, knoflook, peper en de helft van de peterselie en pureer tot een gladde massa.Doe de rest van het brood en de peterselie erbij met de helft van het citroensap en de helft van de olie. Pureer goed. Voeg geleidelijk de rest van citroensap, olie en de azijn toe. Breng op smaak met zout en peper en eventueel azijn en olie. Garneer met de olijven. NotitiesVoor rauwe groenten, geroosterd brood en ouzo |
Home > Recepten