Home > Recepten

Maidanosalata (peterseliedip uit Syros)

2 dikke sneden oud witbrood zonder korst

1 ui in 4 stukken

2 tenen knoflook

mespunt gedroogde spaanse peper of chilipoeder

2 grote bossen platbladige meterselie zonder steel

2 a 3 lepels citroensap

6 lepels olijfolie

1 lepel balsamico-azijn of rode wijnazijn

zout

peper

zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Sausjes; Grieks (Syros)
  • Bron: Rianne Buis/Manousos Daskalogiannis

Bereiding

Week het brood enkele minuten in koud water en knijp heel goed uit. Doe de helft in de keukenmachine met ui, knoflook, peper en de helft van de peterselie en pureer tot een gladde massa.

Doe de rest van het brood en de peterselie erbij met de helft van het citroensap en de helft van de olie. Pureer goed.

Voeg geleidelijk de rest van citroensap, olie en de azijn toe.

Breng op smaak met zout en peper en eventueel azijn en olie.

Garneer met de olijven.

Notities

Voor rauwe groenten, geroosterd brood en ouzo