Home > Recepten

Marinade voor visfilets/klein vlees (barbecue)

1/2 ui

peterselie

5 lepels kruidenazijn

1 dl kruidenbouillon

1/2 laurierblad

oregano

spaanse peper eventueel

2 lepels olie
  • Omschrijving recept: Marinades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de ui en peterselie schoon, snijd ze klein en leg ze op een platte schaal.

Leg de vis of het vlees erop en bedek met de in zeer dunne schijfjes gesneden citroen.

Maak een mengsel van de azijn, de bouillon, het laurierblad en/of de oregano, desgewenst een schilletje van een Spaanse peper en de olie en schenk dit over de vis of het vlees.

Laat de vis of het vlees, onder af en toe keren, 1/2 uur in de marinade staan.

Laat de vis of het vlees voor de verdere bereiding uitlekken en dep ze desgewenst droog.

Notities

Voor 500 g vlees of vis.