Home > Recepten

Mayonaise 2 van Magda

1 dooier

1 a 2 theelepels mosterd

zout peper

olie

sap van 1/2 citroen
  • Omschrijving recept: Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Magda

Bereiding

Doe dooier, zout, mosterd en peper samen in een ruime kom, zet de kloppers op de mixer en begin te kloppen......

Het spul wordt nu lopend....

Blijf kloppen (laagste stand) en voeg voorzichtig een scheutje olie toe. Neem gewoon de allergoedkoopste olie (hier is dat soja-olie) Als je scheutje olie "opgenomen" is, volgende scheutje..... Na twee tot drie scheutjes moet je de mayonaise zien "dikken".

DE truuk is om alle ingredienten op kamertemperatuur te hebben, dus NIET of NIKS uit de koelkast!

Eens de mayo begint te dikken, voeg je met flinke scheuten de olie bij, telkens wachten tot de vorige opgenomen is.

Als je zo een flinke hoeveelheid gemaakt hebt, wordt je mayo steeds maar STIJVER! Voeg dan een beetje citroensap bij (halve citroen ongeveer) De mayo wordt weer wat dunner. Voeg daarna weer olie toe........

Je kan hier natuurlijk niet onbeperkt mee doorgaan, maar 1 eierdooier levert best wel al een flinke hoeveelheid mayonaise op!

Doe je mayo in een goed afgewassen, gesloten bokaal in de koelkast. Daar blijft hij wel twee weken goed!