Home > Recepten

Nam prik jim sai (Thaise pikante gembersaus)

Voor 4 dl.



2 dl water

2.5 lepels gula djawa

4 lepels limoensap

2 lepels lichte sojasaus

3 lepels donkere sojasaus

2 lepels chilisaus

2 sjalotjes

2 a 3 teentjes knoflook

2 daun djeruk purut

4 lepels gehakte gemberwortel

3 lepels kokosmelk of 1 lepel creamed cocoanut
  • Omschrijving recept: Sausjes; Thais
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Breng in een steelpan (geen aluminium) water en suiker al roerend aan de kook op matig vuur. Voeg, als het kookt, limoensap, sojasauzen en chilisaus toe en temper het vuur.

Snipper de sjalotjes en voeg toe. Hak de daun djeruk purut en voeg toe. met de gemberwortel en kokosmelk.

Roer 2 minuten op laag vuur en laat nog 3 minuten onafgedekt pruttelen tot de saus wat dikker wordt.

Warm of koud serveren.

Notities

Voor bij loempiaatjes, gegrilld/gebarbecued vlees of vis