Home > Recepten

Nam prik satee (Thaise satésaus)

Voor 5-6 dl.



2 lepels rode kerriepasta of gele kerriepasta

150 g geroosterde pinda's

2 lepels arachidisolie

2 dl dikke kokosmelk

2 lepels nam pla of 1 lepel gapi

1 lepel lichte sojasaus

1 lepel donkere sojasaus

3 lepels limoensap

2 lepels gula djawa

1 lepel tomatenpuree

zout
  • Omschrijving recept: Sausjes; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Roer de kerriepasta los met 1 lepel water.

Maal de pinda's enkele seconden in de blender.

Verhit de olie op matig vuur en voeg pasta en pinda's toe. Roer de kokosmelk in een dun straaltje erbij tot een samenhangende saus ontstaat. Breng al roerend langzaam aan de kook en temper het vuur.

Voeg vissaus, sojasauzen, limoensap, palmsuiker en tomatenpuree toe en breng eventueel op smaak met zout.

Notities

Zowel warm als koud te gebruikten.

Voor saté en salades, of als dipsaus.