Home > Recepten

Nam salad kak (pinda-kokosmelk sladressing)

4 dl kokosmelk ongezoet

1 lepel rode currypasta

5 dl ongezouten pindakaas met stukjes pinda

125 ml witte azijn

2 lepels suiker

1,5 lepel vissaus



Gebruik het liefst vette pindakaas, of voeg een flinke scheut pindaolie toe, anders wordt de dressing te dik.
  • Omschrijving recept: Dressing; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de rode currypasta in een steelpan op middelhoog vuur door de kokosmelk tot het mengsel gelig wordt en een dun laagje olie komt bovendrijven.

Doe de rest van de ingredinten erbij en verwarm de saus op laag vuur al roerend 7-10 minuten, of tot alle ingredinten goed met elkaar zijn vermengd.

Laat de dressing 1 uur tot kamertemperatuur afkoelen alvorens hem te gebruiken.

In de koelkast blijft de dressing een maand goed, maar ze heeft wel de neiging om in te dikken.

Om hem te verdunnen moet u een halve of een hele theelepel witte azijn of pindaolie toevoegen en flink roeren.