Home > Recepten

Nam Tim Sateh (satésaus)

125 g vers geroosterde pinda's

1 lepel korianderzaad

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel gemalen sereh

3 plakjes laos

6 sjalotten

7 teentjes knoflook

3 gedroogde chilipepers

1 theelepel trassi

1 lepel tomatensaus

1 lepel suiker

3,5 dl dikke kokosmelk

2 lepels vissaus
  • Omschrijving recept: Sausjes; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de pinda's in een vijzel of koffiemolen fijn.

Hak de laos, de sjalotten en de knoflook fijn.

Stamp de koriander, de komijn, de sereh, de laos, de sjalotten, de knoflook, de chilipepers en de trassi tot een pasta en vermeng die met de suiker en de tomatensaus.

Voeg de kokosmelk toe en stamp alles weer door elkaar.

Breng het mengsel in een pan aan de kook en voeg de pinda's en de vissaus toe.

Roer alles om en temper het vuur.

Laat de saus nog 20 minuten zachtjes pruttelen tot ze egaal lobbig is geworden.

Notities

Voor kipsaté.