Home > Recepten

Pindasaus, pittig 2 van Ainsley

Voor 2½ dl.

50 g geroosterde gezouten pinda's

2 lepels arachidisolie of zonnebloemolie

3 sjalotten in ringetjes

2 gehakte teentjes knoflook

3 gehakte rode Thaise pepertjes zonder zaad

50 g grove pindakaas

1.75 dl kokosmelk uit blik

75 ml water

1 lepel palmsuiker of rietsuiker

2 lepels limoensap

1 lepel sambal oelek of chilisaus

1 theelepel Thaise vissaus

zout

cayennepeper



Als er wat meer kokosmelk wordt gebruikt kan het ook als dressing voor een groentesalade worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Sausjes; DressingOosters
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Maal de pinda's grof.

Fruit de sjalotten lichtbruin en schep ze uit de olie.

Doe de knoflook en pepertjes in de olie en fruit ze zachtjes.

Doe de pinda's, pindakaas, kokosmelk, water en suiker erbij en sudder 4-5 minuten.

Roer de sjalotten, limoensap, sambal of chilisaus en Thaise vissaus erdoor en maak op smaak met zout en peper.

Warm serveren.

Notities

Voor gebarbecuede kip, lam en rund