Pu lon (Thaise krabsaus) |
|
Voor 350 ml. 2 eieren zout peper 1 theelepel rietsuiker 1 dl zure room of koffiemelk 1 a 1.5 theelepel mosterd 100 g gaar krabvlees 1 a 2 lepels gehakte korianderwortel 1 theelepel gehakte laos 2 lepels zonnebloemolie 2 lepels limoensap 1 a 2 druppels tabasco |
|
BereidingKlop de eieren luchtig los met zout en peper en breng au bain marie aan de kook. Voeg suiker, zure room, mosterd, korianderwortel, uiteengehaald krabvlees en laos toe en roer steeds tot elk ingredient zich goed heeft gemengd.Doe tenslotte de olie, limoensap en tabasco erdoor en breng eventueel op smaak met koriander, limoensap of mosterd. Blijf roeren tot de saus reduceert en mooi glanst. Serveer in een warme sauskom of schenk ditect uit over het gerecht. NotitiesDeze saus moet warm worden gegeten.Voor gerechten met schaal- en schelpdieren |
Home > Recepten