Roquefortsaus 3 uit de magnetron |
|
2 plakjes ontbijtspek 1 sjalotje 2 stengels bleekselderij 1/2 bakje champignons 1 lepel boter 1 teentje knoflook 1 dl koffieroom 1 theelepel tijm 100 g Roquefort zout peper |
|
BereidingSnij het spek in stukjes. Snipper de sjalot. Snij de bleekselderij in stukjes. Snij de champignons in plakjes.Doe de boter in een glazen schaal en zet ½ minuut op 700 watt tot de boter gesmolten is. Schep sjalot, spek, selderij en champignon erdoor. Pers de knoflook erboven uit. Laat in 3 minuten op 700 watt gaar worden en het spek bruin. Roer de room en tijm erdoor. Snij de kaas in stukjes en schep erdoor. Zet 3 minuten op 700 watt zodat de kaas smelt. Op smaak brengen met zout en peper. NotitiesVoor bij biefstuk, kalfsoester of kalkoenbiefstuk. Eventueel kan het bakvet van dat vlees door de saus worden geroerd. |
Home > Recepten