Home > Recepten

Satésaus 2 katjang)

1 ui

1 teen knoflook

1 theelepel djinten

1/2 theelepel laos

1/2 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel kuncit

1/2 theelepel djahe

1 theelepel gula djawa

1 theelepel sambal oelek

1 lepel olie

0.25 bakje santen

4 lepels pindakaas

1/2 citroen

chilisaus
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indisch
  • Bron: Libelle

Bereiding

Stamp ui, knoflook, kruiden, gula djawa en sambal tot een papje.

Verwarm de olie en fruit het papje ca.5 minuten.

Los de santen op in 3 dl kokend water.

Doe de pindakaas bij het uimengsel en roer goed. Dan het kokoswater erbij, al roerend. Als het te dik wordt, wat water erbij.

Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe, net als de chilisaus.

Eventueel bovenkomend vet afscheppen.