Home > Recepten

Sauce à la crème de fenouil

1 venkelknol

40 g peterselie

25 g boter

2 sjalotjes

2 lepels droge witte wijn

250 ml creme fraiche

zout

peper

citroensap
  • Omschrijving recept: Sausjes; Frans; Nederlands

Bereiding

Houd het fijne bladgroen van een venkelknol apart.

Snij de knol in heel kleine dobbelsteentjes en weeg 100 g af. Doe het groen met 40 g peterselie in de foodprocessor.

Verhit 25 g boter, fruit 2 gesnipperde sjalotjes, voeg na 2-3 minuten de 100 g venkeldobbeltjes toe en pruttel 8 minuten.

Doe 2 lepels droge witte wijn erbij en kook in tot het vocht grotendeels is verdampt.

Voeg het gehakte groen en ¼ l crème fraîche toe, kook tot het licht gebonden is.

Zeef, breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Warm snel op en serveer bijvoorbeeld met zalmforel of kalfsoester.

Notities

Eind jaren '70 door een Nederlander in Roanne ontwikkeld!

Voor zalmforel of kalfsoester.