Home > Recepten

Sauce Bretonne Chaude

30 g boter

1 gesnipperd ui

prei

3 stengels selderij

zout

peper

1 theelepel suiker

60 g champignons

1/2 l witte muscadet

30 g boter

30 g bloem

1/2 l vleesbouillon of visbouillon

2 lepels room of creme fraiche
  • Omschrijving recept: Sausjes; Frans (Bretagne)

Bereiding

Smelt 30 g boter, doe er een gesnipperd ui, het wit van een prei in ringen, plakjes selderij, zout, peper en suiker bij.

Laat roerend in 15-20 minuten zachtjes sudderen.

Doe er champignons in plakjes en witte muscadet bij en laat 5 minuten pruttelen.

Maak een roux van 30 g boter en 30 g bloem. Voeg vlees- of visbouillon toe.

Kook 2-3 minuten zachtjes, doe het groentemengsel erbij en room of crème fraîche.

Even aan de kook brengen.

Notities

Voor vis.