Home > Recepten

Sambal, rode, Thais

12 gedroogde rode pepertjes

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

1,5 cm gemberwortel Kha

1,5 cm gemberwortel

2 korianderwortels

2 stengels sereh

10 zwarte peperkorrels

1/4 theelepel korianderzaad

1/4 theelepel komijnzaad

1/4 theelepel kaneel

zout

75 ml olie
  • Omschrijving recept: Sambals; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn.

Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de beide soorten gember, de korianderwortels en het citroengras in stukken en doe ze in een vijzel.

Stamp zacht en voeg dan de peperkorrels, de korianderzaden, de komijnzaden, de kaneel, het bakpoeder en het zout toe en stamp tot het een gladde massa is geworden.

Voeg de plantaardige olie toe en meng alles goed door elkaar.