Home > Recepten

Tomaten-chilimarinade

2 lepels zonnebloemolie

2 lepels rode wijnazijn

2 lepels tomatenpuree

2 lepels sambal

1 lepel worcestersaus

2 theelepels fijne suiker

zout

peper
  • Omschrijving recept: Marinades
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Marinades van Ainsley:

gebruik niet teveel olie, omdat anders het eten in brand vliegt en de beruchte zwarte tint krijgt.

alle marinades zijn voor 900 g vlees. Maak eventueel voor het marineren ondiepe sneetjes in vlees of vis.

giet de marinade in een ondiepe, niet metalen schaal waar het eten in 1 laag in kan.

rood vlees, gevogelte en wild moeten 2 uur op kamertemp of 24-48 uur in de koelkast marineren.

vis, zeevruchten en groenten moeten 30 minuten op een koele plek of max.2 uur in de koelkast marineren.

laat het eten voor bereiden op kamertemp komen.

schraap voor het barbecue-en overtollige marinade van het eten om in brand vliegen te voorkomen.



Voor kip, varken, lam of rund.

Meng en gebruik naar wens.