Home > Recepten

Wijnmarinade voor de barbecue

150 g prei of ui

peterselie en of selderij

1 teen knoflook eventueel

5 dl rode wijn en 2 dl water

1/2 dl kruidenazijn

3 lepels olie

tijm en kruidnagel of basilicum en marjolein

peperkorrels

oregano of laurierblad

jeneverbes eventueel





In plaats van rode wijn kan ook 6 dl droge witte wijn en 1 dl water worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Marinades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de prei of ui, peterselie en selderij en desgewenst de knoflook schoon en snijd ze klein.

Vermeng ze met het vocht en de kruiden.

Laat het vlees afhankelijk van dikte en het gewicht 4-12 uur, wild 12-24 uur in de marinade staan; keer het enige malen.

Laat het vlees of wild voor verdere bereiding uitlekken en dep het desgewenst droog.

Notities

Goed voor 1-2 kg groot vlees of wild.