Abrikozensaus, zoetzure |
|
Voor 4,5 dl. 2 lepels zonnebloemolie 1 zeer fijngehakt ui 1 teentje knoflook 5 cm geraspte gemberwortel 400 g abrikozen op eigen sap uit blik 3 lepels citroensap 5 lepels gele basterdsuiker 3 lepels donkere Chinese sojasaus 75 ml witte wijnazijn 2 lepels tomatenpuree zout zwarte peper |
|
BereidingFruit de ui in de olie in 5 minuten lichtbruin, doe de knoflook en gember erbij en bak 1 minuut mee.Giet de abrikozen af, bewaar het sap. Doe de abrikozen met 2 lepels sap en citroensap door de keukenmachine. Doe de puree met de rest van de ingredienten bij het uienmengsel en sudder 25-30 minuten zodat de saus wat dikker wordt. Warm of koud serveren. NotitiesVoor gebarbecued varkensvlees |
Home > Recepten