Home > Recepten

Abrikozensaus, zoetzure

Voor 4,5 dl.



2 lepels zonnebloemolie

1 zeer fijngehakt ui

1 teentje knoflook

5 cm geraspte gemberwortel

400 g abrikozen op eigen sap uit blik

3 lepels citroensap

5 lepels gele basterdsuiker

3 lepels donkere Chinese sojasaus

75 ml witte wijnazijn

2 lepels tomatenpuree

zout

zwarte peper
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Fruit de ui in de olie in 5 minuten lichtbruin, doe de knoflook en gember erbij en bak 1 minuut mee.

Giet de abrikozen af, bewaar het sap. Doe de abrikozen met 2 lepels sap en citroensap door de keukenmachine.

Doe de puree met de rest van de ingredienten bij het uienmengsel en sudder 25-30 minuten zodat de saus wat dikker wordt.

Warm of koud serveren.

Notities

Voor gebarbecued varkensvlees