Home > Recepten

Sojasaus, zoetzuur, voor tijdens grillen/barbecue

2 lepels geconcentreerde tomatenpuree

4 lepels kersenjam rozebotteljam of bosbessengelei

2 lepels sherry

sap van 1/2 a 1 citroen

djahe

kerrie

knoflookpoeder

1 lepel aardappelmeel

worcestersaus

cayennepeper

zout
  • Omschrijving recept: Sausjes; Marinades; Oosters
  • Bron: Lekturama - Fondue, Barbecue en Grill

Bereiding

Klop in een pannetje de tomatenpuree glqd met de jam en sherry en voeg 1.5 dl water toe.

Roer met wat citroensap en water met de djahe, kerrie, knoflook en aardappelmeel een papje.

Verwarm de tomatenpuree en bind met het papje, laat even aan de kook komen en koel af.

Op smaak brengen met worcestersaus, cayennepeper en zout.



Gebruik dit om tijdens het fondue-en, grillen of barbecue-en het vlees te bestrijken.