Borstplaat 2 |
|
6 lepels slagroom 2 lepels melk 7,5 g vanillesuiker 280 g witte basterdsuiker boter om in te vetten klontje roomboter |
|
BereidingLeg op een plaat zilverfolie een stel met boter ingevette vormpjes (van die hartjes/sterretjes etc. zonder bodem, dus enkel een ring!).Doe alles op de boter na in een geemailleerde pan en meng het goed door elkaar met een lepel. Zet de pan op een laag vuur, en roer goed totdat alle suiker is opgelost. Blijf roeren, en na enige tijd zal je merken dat het mengsel weer wat aan begint te dikken. Zodra je merkt dat het mengsel tijdens het roeren wat gaat slepen, zet je het vuur uit. Blijf roeren totdat de kookbellen verdwenen zijn, en gooi dan snel de boter erbij, roer dit er snel doorheen. Giet daarna het prutje in de vormpjes, en laat het opstijven. Zodra er verkleuringen optreden kan je de vormpjes op hun kant zetten zodat het sneller afkoelt. Wanneer het uitgehard is kan je lekker smullen. Het lukt de ene keer beter dan de andere, het resultaat kan varieren van toffee-achtig spul tot gehard beton, maar het prettigst is iets wat daar tussenin zit =B-) NotitiesVoor eenieder die niet af wil vallen, en een zoetekauw is, een (het ?) recept voor borstplaat. |
Home > Recepten