Home > Recepten

Loog Choob (koekjes van namaakmarsepein)

225 g sojabonen

225 g suiker

100 g klapper

250 ml dikke kokosmelk

kleurstoffen
  • Omschrijving recept: Snoepjes; Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais Kookboek

Bereiding

Stoom de sojabonen tot de gaar zijn, prak ze fijn met een vork en doe ze in een pan. Zet de pan op een matig vuur, doe de suiker, de geraspte kokos en de kokosmelk erbij en roer tot het mengsel erg dik wordt. Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen alvorens hem 1 uur in de koelkast te zetten. Los in een kom de gelatine op in een beetje warm water. Kneed het sojabonenmengsel in vormen, zoals pepers, druiven en kersen en dompel, met tandenstokers, iedere stukje in de juiste kleurstof en dan in de gelatine. Leg de koekjes op vet papier en zet de even in de koelkast voor ze te serveren.