Home > Recepten

Marsepein 1

350 g blanke amandelen

2 eiwitten

500 g suiker

175 ml water

eventueel 1 lepel oranjebloesemwater

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Wilma

Bereiding

Maal de amandelen door de molen en maal het droge mengsel opnieuw.

Klop 2 eiwitten iets los.

Maak suikerstroop door de suiker en het water al roerend tegen de kook te brengen, zodat de suiker oplost, en dan tot 116° brengen, of totdat een eetlepel stroop in ijskoud koud water een balletje wordt.

Neem van het vuur en laat al roerend wat afkoelen (het blijft ondoorzichtig).

Roer de eiwitten en amandelen erdoor en verwarm een minuut nog zachtjes, al roerend, tot het een bal wordt.

Eventueel oranjebloesemwater erdoor kneden.

Rol de marsepein op een met poedersuiker bestoven werkplek uit, even laten afkoelen en dan een bal maken.

Als het te vochtig is, nog kneden met wat poedersuiker.

In plasticfolie is het enkele weken koel te bewaren.

Notities

Het is beter een amandelpers te gebruiken, omdat de keukenmachine olie uit de amandelen kan laten komen, wat de smaak verandert. Ook is er een suikerthermometer nodig.

Voor 1 kg.