Home > Recepten

Pindakaasfudge

500 g basterdsuiker

185 ml slagroom

2 lepels stroop

1 theelepel vanille-essence

60 g pindakaas met stukjes noot
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Anita (GG)

Bereiding

Vet een bakvorm in van 21x11 cm en bedek de bodem en twee opstaande randen met bakpapier.

Verwarm al roerend de basterdsuiker, slagroom, suikerstroop en een mespuntje zout in een pan. Blijf roeren tot suiker opgelost is.

Langzaam aan de kook brengen en ca 3 min. in een gesloten pan doorkoken. Deksel eraf en suikerkristallen wegvegen. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken.

Pan van het vuur en iets af laten koelen. Vanille en pindakaas erdoor roeren. Mixen tot het dof en dik is en in de bakvorm doen.

Af laten koelen, snijden.....eten.....