Home > Recepten

Turkish delight (Turks fruit) 1

450 g kristalsuiker

28 g poedergelatine

1 grote citroen

1/4 theelepel citroenzuur

1/2 a 1 theelepel frambozenaroma

1 mespunt rode kleurstof

50 g gezeefde poedersuiker



Als kleurstof wordt perenrood (cochenille) gebruikt.
  • Omschrijving recept: Snoepjes; Turks
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Doe de suiker in een pan met dikke bodem, doe er 2 dl water in en laat al roerende langzaam oplossen.

Week de gelatine 10 minuten in een steelpannetje met 8 lepels koud water.

Pers de citroen uit en zeef het sap.

Overgiet het citroenzuur met 2 lepels warm water, roer tot het is opgelost en voeg het citroensap toe.

Schenk 3 lepels kokend water op de geweekte gelatine en los die op uiterst laag vuur op. Giet dan in de suikerstroop en schep het gelatinemengsel goed uit de pan met een pannenlikker. Breng aan de kook, voeg het citroensapmengsel toe en het frambozenaroma.

Roer van de kleurstof een papje in een lepel met een beetje water. Voeg druppelsgewijs toe aan de suikerstroop tot die de goede kleur heeft.

Gebruik als vormen rechthoekige vormen of schalen en zet die onder water.

Laat de stroop al roerend 10 minuten zacht koken en indampen. Als er suikerkristalen verschijnen, voeg dan wat koud water toe.

Schud de vormen goed leeg en schenk 1.5 cm stroop erin. Zet de vorm dan minstens 12 uur afgedekt weg.

Maak de inhoud langs de wand los met de steel van een lepel en schud de Turkish Delight eruit. Snij in blokjes van 1.5 cm en wentel door de poedersuiker.

Bewaar in een glazen stopfles of goedsluitende trommel.