Home > Recepten

Zeeuwse babbelaars 1

250 g kristalsuiker

1 lepel blanke azijn

1 lepel roomboter

enkele korrels zout

1/2 citroen
  • Omschrijving recept: Snoepjes; Nederlands (Zeeland)
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Doe de suiker met 2 lepels warm water, azijn, boter en zout in een steelpan met anti-aanbakbodem. Laat de suiker volledig smelten en laat de inhoud dan 8-10 minuten zachtjes koken. Als van een druppeltje op een koud schoteltje een balletje kan worden gevormd, neem de pan dan van het vuur.

Smeer het werkblad goed in met de snijkant van een halve citroen en giet de nog vloeibare stroop uit. Strijk de stroop met een mes telkens naar het midden tot de stroop bijna niet meet uitvloeit. Neem dan de hele portie op en trek met beide handen tot een lang lint van 1 cm dik. SNEL WERKEN!!! Druk er op een afstand van 1 cm kneepjes in en laat de stroop koud en hard worden.

Breek de reep op de keepjes door, bestrooi de babbelaars met kristalsuiker en bewaar in een glazen stopfles of goedsluitende trommel.

Benodigdheden

Als werkblad is een marmeren of granieten ondergrond nodig.