Home > Recepten

Avgolemono (Griekse koude citroensoep)

1,5 l kippenbouillon

50 g fijne pasta zoals eierpasta

3 eieren

2 lepels citroensap

0,3 theelepel zout

0,3 theelepel peper

citroenschijfjes

peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Grieks
  • Aantal Porties: 5

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook, roer de pasta erbij. Laat 5 minuten in een open pan koken, haal dan van het vuur.

Klop de eieren luchtig in een kommetje, klop het citroensap erdoor.

Klop langzaam 2 lepels bouillon door het ei en roer door de soep.

Voeg zout en peper toe.

Koel af en zet minstens 4, max.24 uur in de koelkast.

Koud serveren, met citroenschijfjes en fijngesneden peterselie.

Notities

Avgolemono is ook de naam voor het ei-citroenmengsel dat wordt gebruikt om soepen op smaak te brengen.