Home > Recepten

Seldersoep, Belgisch

1 ui

1 a 2 aardappels

30 g boter

1.5 dl water of bouillon

1 stronk bleekselderij

peper

zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Snipper het ui, snij de aardappel(en) in kleine blokjes en laat zachtjes enkele minuten fruiten in de boter.

Voeg water of bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.

Neem enkele stengels bleekselderij, trek de draden eraf en snij in stukjes. Doe ze bij de soep en laat 3 kwartier zachtjes doorkoken.

Wrijf dan door een zeef en zet weer op laag vuur.

Neem enkele mooie stengels bleekselderij, snij in kleine stukjes, doe bij de soep en laat nog 20 minuten zachtjes doorkoken.

Op smaak brengen met peper en zout.

Notities

In België gebruikt men doorgaans veel meer selderij in groentesoepen dan in Nederland. Vooral op kille herfstdagen valt dit in de smaak.

Met reepjes gebakken brood of stokbrood kan dit worden geserveerd als maaltijdsoep.