Home > Recepten

Bo vien (Vietnamese soep met rundvleesballetjes)

4 theelepels maïzena

2 tenen knoflook

2 lepels water

1 lepel slaolie

2 theelepels slaolie

2 theelepels limoensap

ingelegde kool

koriander

ngo gai eventueel

hoisinsaus

chilisaus

nuoc dung pho

750 g mager rundvlees van de kogel of platte bil

1.5 theelepel peper

2.5 lepel nuoc mam

4 theelepels suiker

3 theelepels bakpoeder



Ngo gai is zaagbladkruid.
  • Omschrijving recept: Soepen; Vietnamees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Bereid de kruidige runderbouillon volgens recept.

Hak het vlees in de foodprocessor in kleine stukjes. Doe in een kom en meng met peper, vissaus, suiker, bakpoeder, maizena, knoflook, water en 1 lepel olie. Meng goed en zet 20 minuten in de vriezer.

Doe het vlees terug in de foodprocessor, voeg limoensap toe en maal 30 seconden. Schraap de wanden van de kom schoon en maal 1 minuut tot de massa heel stijf is. Vorm ca.36 balletjes.

Kook de balletjes met een paar tegelijk gaar in water. Laat uitlekken en zet apart.

Breng de runderbouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat de balletjes erin warm worden.

Doe in elke soepkom 6 balletjes samen met wat bouillon. Garneer met ingelegde kool, koriander en eventueel ngo gai. Serveer de hoisinsaus apart in kleine kommetjes met een klein scheutje chilisaus.

Notities

De balletjes op zich smaken wat flauw, doop ze daarom in hoisinsaus.