Bouillabaisse Bretonne |
|
1 kg kop en graat van niet-vette zeevis 1 dunne prei in stukken voor de bouillon 1 gehalveerd uitje voor de bouillon 1 schijfje citroen voor de bouillon 5 peperkorrels voor de bouillon 2 laurierblaadjes voor de bouillon 2 takjes peterselie voor de bouillon zout 1 dl witte wijn voor de bouillon 350 g aardappelen 2 uien in ringen 25 g boter 2 preien in ringen 3 takjes tijm 2 laurierblaadjes 1 kg zeevisfilet 15 mosselen in de schelp 1 fijngeknipt takje peterselie 100 g Hollandse garnalen zout peper |
|
BereidingDoe de ingredienten voor de bouillon in de pan met 2 liter water en trek 30 minuten. Dan boven een andere pan zeven.Schil en was de aardappels, snij grote exemplaren door. Kook ze in 15 minuten bijna gaar. Snij de uiringen in vieren. Verhit de boter in een grote pan, bak ui, prei, tijm en laurier zachtjes 10 minuten. Voeg de aardappels toe. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snij de vis in grote stukken, boen de mosselen schoon en doe ze in de soep, laat in 5-10 minuten gaar worden. Voeg garnalen en peterselie toe, verwarm nog enkele minuten. Op smaak brengen met peper en zout. NotitiesAls hoofdgerecht serveren. |
Home > Recepten