Home > Recepten

Bouillabaisse 2 eenvoudig

1.5 kg zeevis

selderij

peterselie

5 worteltjes

1 ui

1 venkelknol

4 a 5 tenen knoflook

1 a 2 laurierblaadjes

10 cm citroenschil

saffraan

1 ui

4 a 5 ontvelde tomaten

peper

zout

majoraan

salie

paprikapoeder



Goede bouillabaisse bevat schorpioenvis, en nog minstens 6 andere soorten zoals pieterman, zeeduivel, poon, wijting, zeebaars, petervis, en eventueel Noordzeekrab en langoest.
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans (Provence)

Bereiding

Zet ruim 1 l water op met 1½ kg zeevis, selderij, peterselie, 5 worteltjes en een ui en trek 1 uur. Zeef het en houd aan de kook.

Bak een venkelknol, 4-5 tenen knoflook, 1-2 laurierblaadjes, 10 cm citroenschil en wat in water aangemaakte saffraan, fruit 1 ui en 4-5 ontvelde tomaten mee.

Voeg de vis toe en bak even mee.

Doe bij de bouillon, even opkoken, peper, zout, majoraan, salie en paprikapoeder erbij en nog 10 minuten koken.