Bouillabaisse 2 eenvoudig |
|
1.5 kg zeevis selderij peterselie 5 worteltjes 1 ui 1 venkelknol 4 a 5 tenen knoflook 1 a 2 laurierblaadjes 10 cm citroenschil saffraan 1 ui 4 a 5 ontvelde tomaten peper zout majoraan salie paprikapoeder Goede bouillabaisse bevat schorpioenvis, en nog minstens 6 andere soorten zoals pieterman, zeeduivel, poon, wijting, zeebaars, petervis, en eventueel Noordzeekrab en langoest. |
|
BereidingZet ruim 1 l water op met 1½ kg zeevis, selderij, peterselie, 5 worteltjes en een ui en trek 1 uur. Zeef het en houd aan de kook.Bak een venkelknol, 4-5 tenen knoflook, 1-2 laurierblaadjes, 10 cm citroenschil en wat in water aangemaakte saffraan, fruit 1 ui en 4-5 ontvelde tomaten mee. Voeg de vis toe en bak even mee. Doe bij de bouillon, even opkoken, peper, zout, majoraan, salie en paprikapoeder erbij en nog 10 minuten koken. |
Home > Recepten