Home > Recepten

Canh chua tom (heetzure garnalen-serehsoep)

1 theelepel tuong ot

375 g rauwe garnalen met de schillen en koppen

3 stengels sereh

1 blik stropaddestoelen 375 g

5 daun djeruk purut

1 tomaat in dunne partjes

1 lente-ui in dunne plakjes

150 g taugeh

3 lepels limoensap

2 theelepels limoensap

1/2 theelepel zwarte peper

60 ml nuoc mam

1/2 lepel gedroogde chilivlokken



Tuong ot is sate-chili-olie, er is een recept!
  • Omschrijving recept: Soepen; Vietnam
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Snij de groene uiteinden van de sereh, hou die achter. Snij de witte onderkanten plat en snij in 3 cm.

Laat de paddestoelen uitlekken.

Doe de koppen en schillen van de garnalen in een pan met 1 l water, doe de groene stukken sereh erbij en breng aan de kook. Dan de bouillon zeven.

Doe paddestoelen, djeruk purut, witte sereh en tomaat in de pan en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 4 minuten trekken.

Voeg de garnalen toe en kook 2 minuten tot ze ondoorzichtig worden.

Doe de soep in een terrine en roer de overige ingredienten erdoor.