Chawran-Mushi (soep met kip en scampi) |
|
3 scampi's 120 g kipfilet 3 theelepels sojasaus 4 shiitakes 4 eieren bouillon 4x zoveel als volume van 3 eieren 1 theelepel zout 1 theelepel sherry of sake peterselie |
|
BereidingMaak de scampi's schoon, snij de kip in blokjes. Sprenkel 1 theelepel sojasaus over de kip en laat 5 minuten intrekken.Maak de shiitakes schoon. Klop de eieren en meet het volume. Bereken hoeveel ¾ deel van dat volume is, vermenigvuldig met 4 en neem de uitkomst ervan als bouillon . Doe zout, de rest van de sojasaus en 1 theelepel sherry of sake bij de bouillon en meng met de eieren. Doe kip en shiitakes erbij en laat 20-25 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Op het laatst peterselie erbij. NotitiesDoor Noriko Miyazaki uit Kalmthout |
Home > Recepten