Kerriesoep, Chinees-Indisch |
|
200 g kipfilet of varkenspoulet 200 g zeer fijn gesnipperde Chinese of groene kool 200 g geschilde aardappelen 3 lepels maïsolie 1 zeer fijn gesnipperd ui 2 tenen knoflook 1 lepel kerrie 1 theelepel ketumbar 1 theelepel djinten 1/2 theelepel salampoeder of daun salam serehpoeder of sereh 1 mespunt gesnipperde rode lombok of sambal oelek 4 gemalen kemirienoten ketjap benteng manis peper zout |
|
BereidingZet de kip op met ¾ l koud water, doe de kool erbij en kook zachtjes 10 minuten.Snij de aardappels in blokjes van 1/2 cm en bewaar zo lang in water. Verwarm de olie in een koekenpan. Meng ui, knoflook, kerrie, ketumbar, djinten, salam en sereh en fruit roerbakkend in de olie, op zeer laag vuur. Haal de kip uit het water en doe de aardappels in de pan. Roer de lombok en de kemirie in de koekenpan, doe er 3 dl kokend water bij en doe bij de kippenbouillon/aardappels. Laat zachtjes koken tot de blokjes aardappel uit elkaar vallen. Verwijder de serehstengels en daun salam, breng de soep op smaak met ketjap, peper en zout. |
Home > Recepten