Home > Recepten

Maïssoep, Chinees-Indisch

4 gedroogde Chinese paddestoelen

1 dunne prei

1 l Oosterse kippenbouillon

peper

1 theelepel ve-tsin

1 lepel zout

200 g maïs

150 g ham

200 a 250 g kippenpoulet

2 eiwitten

2 lepels Chinese wijn of droge sherry



In plaats van Chinese gedroogde paddestoelen kunnen ook Chinese champignons uit blik worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees; Indisch
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Week de paddestoelen in ruim water of laat de champignons uitlekken.

Snij de prei in smalle reepjes.

Breng de bouillon aan de kook in een soeppan en doe prei, peper en de helft van de ve-tsin erin.

Verwijder van verse maïs de buitenste schutbladeren en de draden, snij de stronk af en kook de kolven 20 minuten in ruim water, doe maïskolven uit blik in een pan en kook die 5 minuten.

Snij paddestoelen en ham klein.

Schep 2/3 deel van de ham door het kippenvlees en roer de eiwitten erdoor. Doe door de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Doe dan de gesnipperde paddestoelen erbij.

Neem de maïskorrels van de kolf, maak ze zeer fijn met een vijzel of keukenmachine, doe er wat water bij en roer door de bouillon. Laat al roerend aan de kook komen.

Voeg naar smaak wijn, ve-tsin, peper of zout toe.

Strooi voor serveren de rest van de ham erbij.