Home > Recepten

Aspergesoep, Chinees

150 a 200 g kippoulet

1 lepel maïzena

1 klein blik maïs = 360 g

1 teen knoflook

sojasaus

ve-tsin

peper

zout

2 kipbouillonblokjes

1 fijn gesnipperd ui

1 blikje asperges

2 lepels gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Snij de kippoulet in kleine stukjes. Doe in een kommetje en bestrooi met maizena.

Laat de mais uitlekken. Vang het vocht op.

Meng 2 lepels maisvocht met de knoflook, 1 lepel soja, ve-tsin, peper en zout en doe op het vlees. Schep goed om en laat 20 minuten staan.

Doe 8 dl kokend water in een soeppan. Los de bouillonblokjes op en doe de ui erbij. Laat zacht doorkoken, doe dan de kip met de marinade erbij. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Doe de mais erbij, de rest van het maisvocht en de asperges. laat even koken, draai dan het vuur uit.

Naar smaak peper, zout en sojasaus toevoegen.

Vlak voor serveren de peterselie toevoegen.