Home > Recepten

Tomatensoep, Chinees 03

0,75 kg vleestomaten

1 sjalot

1 schijfje verse gemberwortel

zout

1 wit van prei

75 g taugé

1 teentje knoflook

1 bolletje stemgember

1 eetlepel Chinese sojasaus

versgemalen peper



Voor een snelle soep kunt u natuurlijk een pak gezeefde tomaten of een pak tomatensap gebruiken.
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Was de tomaten, snijd ze in vieren en doe ze in een pan. Voeg 1 dl water, de gepelde sjalot en de gemberwortel toe en breng het geheel aan de kook. Laat de tomaten op laag vuur 10 minuten koken tot ze zacht zijn. Druk de tomaten door een zeef in een schone pan. Breng op smaak met zout.

Was de prei goed en snijd hem in heel smalle ringen, was de taugé en verwijder de groene vliesjes, pel de knoflook en snijd het teentje ragfijn, snijd de gember in ragfijne blokjes.

Verwarm de tomatenbouillon tot tegen de kook aan, voeg de voorbereide ingredienten en de sojasaus toe en laat de soep nog 5 minuten op laag vuur staan. Maal er peper uit de molen over.