Home > Recepten

Court bouillon (Creoolse vissoep)

1250 g zalmmoten

80 ml olie

80 g bloem

375 g fijngesneden ui

250 g gehakte selderij

185 g gehakte paprika

2 tenen knoflook

3 laurierblaadjes

750 g gesneden tomaten

625 ml visbouillon

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

cayennepeper

125 g gehakte peterselie

60 g gehakte basilicum
  • Omschrijving recept: Soepen; Amerikaans (Louisiana)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Zout en peper de vis, bedek en zet koel weg.

Maak in een gietijzeren pan met olie en bloem een roux boven een matig vuur en laat licht bruinen. Blijf een kwartier doorroeren met een houten lepel.

Voeg ui, selderij en paprika toe en roer 6 minuten voortdurend.

Doe knoflook en laurier erbij en roer 2-3 minuten voortdurend.

Tomaat, bouillon, zout, peper en cayenne erdoorroeren.

Vuur temperen en alles een uur zonder deksel laten pruttelen, af en toe roeren.

Peterselie en basilicum toevoegen.

Vis toevoegen en in 10 minuten zacht gaar laten koken.

Heet serveren.