Court bouillon (Creoolse vissoep) |
|
1250 g zalmmoten 80 ml olie 80 g bloem 375 g fijngesneden ui 250 g gehakte selderij 185 g gehakte paprika 2 tenen knoflook 3 laurierblaadjes 750 g gesneden tomaten 625 ml visbouillon 1 theelepel zout 1/2 theelepel peper cayennepeper 125 g gehakte peterselie 60 g gehakte basilicum |
|
BereidingZout en peper de vis, bedek en zet koel weg.Maak in een gietijzeren pan met olie en bloem een roux boven een matig vuur en laat licht bruinen. Blijf een kwartier doorroeren met een houten lepel. Voeg ui, selderij en paprika toe en roer 6 minuten voortdurend. Doe knoflook en laurier erbij en roer 2-3 minuten voortdurend. Tomaat, bouillon, zout, peper en cayenne erdoorroeren. Vuur temperen en alles een uur zonder deksel laten pruttelen, af en toe roeren. Peterselie en basilicum toevoegen. Vis toevoegen en in 10 minuten zacht gaar laten koken. Heet serveren. |
Home > Recepten