Court-bouillon met citroen en peterselie |
|
Voor 1.5 liter. 2 a 3 uitjes in plakken 2 wortels in plakken 2 laurierblaadjes 1 bosje peterselie 2 schijven citroen 15 g boter 1 lepel zout 5 a 6 zwarte peperkorrels 6 dl witte wijn of 3 dl wijnazijn 1.5 l water |
|
BereidingCourt-bouillon met citroen en peterselie (1,5 l) wordt gemaakt van 2,3 uitjes in plakjes, 2 wortels in plakjes, 2 laurierblaadjes, klein bosje peterselie, 2 schijven citroen, 15 g boter, 1 lepel zout, 5-6 zwarte peperkorrels, 6 dl witte wijn (of 3 dl wijnazijn) en 1,5 l water. Laat 20 minuten trekken. Zeven.NotitiesOm vis zoals zalm in te pocheren. In dat geval niet zeven. Doe dat wel als het als soep wordt gebruikt.Het moet afkoelen tot handwarm voor de vis erin gaat. |
Home > Recepten