Home > Recepten

Crème de cèpes et cèpes sautés

750 g vers eekhoorntjesbrood

350 g prei wit

200 g uien

3 g knoflook

80 g bleekselderij

100 g eendenvet

zout

peper

3 l wit gevogeltefond

5 dl creme fraiche

6 preien wit

200 g knolselderij

1 lepel eendenvet voor garnering
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans (Périgord)
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Snijd de hoedjes los van de paddestoelen. Houd de helft van de hoedjes apart.

Snij de groenten (behalve de 6 preien en knolselderij) in dunne plakjes, snij de paddestoelsteeltjes in dunne plakjes. Fruit de groenten, steeltjes en de helft van de hoedjes in het eendenvet.

Bestrooi met zout en peper, doe de fond erbij en kook 30 minuten. Roer dan de crème fraîche erbij en pureer. Wrijf door een zeef, breng op smaak en houd warm.

Snij de 6 preien en knolselderij in juliennereepjes en de rest van de hoedjes in dunne plakjes. Fruit de groenten in de lepel eendenvet. Rooster de hoedjes in een droge pan en breng op smaak/

Vorm van het prei-selderijmengsel een hoopje middenin een voorverwarmd soepbord. Leg de geroosterde hoedjes erop en giet de soep er voorzichtig omheen.