Crème de cèpes et cèpes sautés |
|
750 g vers eekhoorntjesbrood 350 g prei wit 200 g uien 3 g knoflook 80 g bleekselderij 100 g eendenvet zout peper 3 l wit gevogeltefond 5 dl creme fraiche 6 preien wit 200 g knolselderij 1 lepel eendenvet voor garnering |
|
BereidingSnijd de hoedjes los van de paddestoelen. Houd de helft van de hoedjes apart.Snij de groenten (behalve de 6 preien en knolselderij) in dunne plakjes, snij de paddestoelsteeltjes in dunne plakjes. Fruit de groenten, steeltjes en de helft van de hoedjes in het eendenvet. Bestrooi met zout en peper, doe de fond erbij en kook 30 minuten. Roer dan de crème fraîche erbij en pureer. Wrijf door een zeef, breng op smaak en houd warm. Snij de 6 preien en knolselderij in juliennereepjes en de rest van de hoedjes in dunne plakjes. Fruit de groenten in de lepel eendenvet. Rooster de hoedjes in een droge pan en breng op smaak/ Vorm van het prei-selderijmengsel een hoopje middenin een voorverwarmd soepbord. Leg de geroosterde hoedjes erop en giet de soep er voorzichtig omheen. |
Home > Recepten