Erwtensoep 1 |
|
400 g groene erwten of spliterwten 2 l water 2 grote uien 2 dikke preien 1 bosje selderij 1 selderijknol 2 varkenspoten peper tijm kruidnagelpoeder 1 laurierblad 2 lepels zout 1 rookworst 150 g rookspek 2 aardappelen 1 bouillonblokje zout 1/2 bosje peterselie roggebrood of bruinbrood |
|
BereidingDoe de groene erwten in 1½ l kokend water en week 8 uur. Spliterwten hoeven niet geweekt te worden. Breng de erwten met het (week)water en het fijngesneden ui aan de kook.Snij prei, selderij en de knol fijn en doe bij de erwten. Was de varkenspoten en doe met peper, zout, kruidnagelpoeder en laurierblad erbij, doe er ½ l water en 2 lepels zout bij en laat de erwten langzaam gaar worden. Doe rookworst met rookspek en de aardappels in blokjes erbij en kook zachtjes 20 minuten. Neem poten, worst en spek eruit en roer, mix of stamp tot er een gladde pap ontstaat. Doe de poten er weer in. Snij de worst in stukken en doe erbij. Op smaak maken met bouillonblokje en zout. Peterselie erdoor. Snij het spek in plakken en serveer bij de soep met het brood. |
Home > Recepten