Gaeng Jued (gebonden soep & gevulde paddestoelen) |
|
12 gedroogde zwarte paddestoelen 125 g mager varkensvlees 2 waterkastanjes uit blik 1 teentje knoflook 2 lente-uitjes 1 theelepel korianderwortel 1 theelepel korianderblad 2 theelepels lichte sojasaus 2 theelepels rijstwijn zout peper 175 g watermeloen 1250 ml kippensoep 1/2 theelepel knoflookolie korianderblad |
|
BereidingLaat de paddestoelen 40 minuten in warm water weken en haal dan de harde steeltjes weg.Maal het vlees in een vleesmolen fijn en doe het in een mengkom. hak de waterkastanjes in stukken en doe ze bij het vlees. Hak de knoflook en de lente-uitjes zeer fijn en doe ze met de korianderwortels, korianderbladeren, sojasaus, wijn, zout en versgemalen peper bij het varkensvlees. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel wat koud water toe om een glad mengsel te krijgen. Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel en laat ze 20 minuten stomen. snijd de watermeloen in dobbelsteentjes en doe ze samen met de gevulde paddestoelen in een terrine. Breng de bouillon aan de kook en doe ze in de terrine. Giet de knoflookolie over de soep en garneer het geheel met verse korianderbladeren. |
Home > Recepten