Gaeng Som Goong (gekruide soep met garnalen) |
|
400 g garnalen 1/2 groene paprika 125 g aspergebonen 50 g babymaïs 10 gedroogde rode pepers 4 sjalotten 4 teentjes knoflook 2,5 cm gemberwortel Kha 1 dunne plak kurkumawortel 2 theelepels gehakte sereh 1/2 theelepel gehakte daun djeruk purut 1 theelepel trassi 1,5 l visbouillon 50 g palmsuiker 50 ml vissaus 50 ml asemwater 11 takje daun djeruk purut |
|
BereidingPel 1/3 deel van de garnalen en maal ze met een vleesmolen fijn.Pel de overige garnalen, maar laat de staarten zitten. snijd de papaya in kleine dunne strookjes, snijd de aspergebonen en haal de steeltjes van de babymaïs. Week de gedroogde pepers in warm water tot ze zacht zijn en snijd ze daarna in stukken. Hak de sjalotten, knoflook, gember en kurkumawortel in stukken, doe ze samen met het citroengras, de limeschil en de trassi in een vijzel en stamp tot een gladde massa ontstaat. Doe het mengsel met de gehakte garnalen in een mengkom en meng het geheel goed. Breng de bouillon in een diepe pan aan de kook, roer er het kruidenmengsel door en laat het 2 minuten koken. Voeg de papaya, bonen en babymaïs toe en breng het op smaak met suiker, vissaus en tamarindewater. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het op matig vuur 5 minuten doorkoken. Voeg dan de garnalen toe en laat nog 3 minuten koken. Doe de soep in een terrine en garneer met de limebladeren. |
Home > Recepten