Garlic Mushroom Soup |
|
20 tenen knoflook 750 g champignons 4 lepels olijfolie 500 g geroosterd broodkruim 1 gehakt bosje peterselie 2.5 l kippenbouillon tabasco droge sherry |
|
BereidingPureer de knoflook en 500 g champignons, snij de rest van de champignons in plakjes.Verhit 2 lepels olie in een grote steelpan en fruit de knoflook en champignons 3 minuten. Haal uit de pan en houd apart. Sauteer het broodkruim in de overgebleven olie. Voeg het knoflookmengsel toe. Roer de peterselie erdoor en sauteer 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat een kwartier zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout, eventueel met tabasco en sherry. NotitiesIn Gilroy, 150 km zuidelijk van San Francisco, wordt 90% van alle knoflook van de VS geproduceerd. In juli wordt er een garlic-festival gehouden. |
Home > Recepten